De Korte Keten richt zich naar mensen met een tijdelijke psychische kwetsbaarheid.
Het principe van onze werking is dat wij mensen, die omwille van een tijdelijke kwetsbaarheid (burn-out, depressie, scheiding, eenzaamheid, …) niet langer kunnen deelnemen aan de samenleving, terug proberen te activeren vanuit hun eigen intrinsieke motivaties en interessevelden. We stellen voor ieder van onze deelnemers een Persoonlijk OntwikkelingsPlan op en elkeen doet, naar eigen vermogen, een deeltaak in onze organisatie. Ons doel is mensen te re-integreren via arbeidsgerichte activiteiten.
We zijn met een multi-disciplinair team aan het werk in onze dienst: maatschappelijk werkers, psychologen en trajectbegeleiders zetten zich voor het project in. Er is een goede samenwerking met het team van Dilopsy, die psychologische zorg en hulp biedt.
De producten die worden vervaardigd zijn zowel food als non-food: we hebben iemand die kant- en breiwerk doet, iemand anders is bezig met houtwerk, nog iemand anders levert artisanaal en ambachtelijk gebrouwen bier aan, en ook confituur of allerlei koeken of soms gebak, worden gemaakt. Het idee om ook allerlei warme gerechten aan te bieden groeit en vindt ingang in ons aanbod: van pannenkoeken tot soepen en visgerechten, allemaal gemaakt door mensen die ofwel professionele expertise hebben op een deelterrein of door deelnemers-professionelen worden begeleidt. Zo werd de kok die de visgerechten maakt in 2018 uitgeroepen tot de beste kreeft-kok van de Belgische kust!
Wij houden werkateliers naar onze doelgroep in Brugge, Oostende en Ichtegem.